- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אלבר שרותי מימונית בע"מ נ' נייגו ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
12973-12-10
26.5.2011 |
|
בפני : עזריה אלקלעי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אלבר שרותי מימונית בע"מ |
: 1. זוהר נייגו 2. שירביט חברה לביטוח בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
בפני תביעה בגין תאונת דרכים שהתרחשה בסמוך לבסיס הצבאי צריפין.
לטענת התובעת רכבה נסע בנתיבו כדין, כאשר רכב הנתבעים אשר לא נתן זכות קדימה, התנגש ברכב. לעומת זאת, טוענת הנתבעת כי עת החל רכב הנתבעים בפניה שמאלה, תוך כדי איתות, הגיח רכב התובעת שלא עצר בתמרור עצור, אשר היה מוצב בכיוון נסיעתו, ופגע ברכב הנתבעים.
העידו בפני שני הנהגים המעורבים כשבפיהם גירסאות קוטביות, לא רק מבחינת האשם לקרות התאונה, אלא גם בעובדות שקדמו לקרות התאונה ובכיוון נסיעת כל אחד מהנהגים המעורבים.
נהג התובעת העיד – כי הוא יצא מחר"פ, שהינו בסיס של חיל הרפואה, המצוי בסמוך לשער ירושלים שבצריפין, כאשר פניו מועדות למחנה צריפין הנמצא מימין החר"פ. לטענתו, בעודו נוסע לכיוון צריפין, הגיע רכב הנתבעת מכיוון באר יעקב, מצד שמאל, ופנה שמאלה לכיוון הכניסה לצריפין, מבלי לתת זכות קדימה. לטענת נהג התובעת הוא הבחין בנהג הנתבעים, בלם בלימת חירום אולם לא הצליח למנוע את התאונה לחלוטין וכך הראה ההתנגשות שכתוצאה ממנה היתה פגיעה בפגוש רכב התובעת. עוד העיד נהג התובעת, כי נהג הנתבעים סירב למסור לו פרטים וכי רק לאחר שהתקשר להוריו נתרצה ומסר לו את פרטיו.
מנגד – העיד נהג הנתבעים, גירסה שונה לחלוטין. לפי גירסה זו, הוא חזר כשהוא נוהג במכונית הוריו מהבסיס בו הוא משרת בקרייה, לכיוון ביתו בבאר יעקב. הדרך לבאר יעקב עוברת דרך הכביש המוביל לצריפין, כאשר הפניה לבאר יעקב מצויה מרחק קצר לפני הכניסה למחנה צריפין.
לגירסת נהג הנתבעים, הוא נסע בנתיבו בעיקול שמאלה לכיוון באר יעקב, כאשר נהג התובעת, שיצא ממחנה צריפין, לא עצר בשלט "עצור" המוצב בדרכו, וכך התרחשה התאונה.
לטענתו, הוא לא סירב לתת פרטים והוא מסר את הפרטים לנהג התובעת.
בנסיבות העניין, כאשר קיימות בפני עדויות קוטביות של שני העדים היחידים, ובהעדר עדות אובייקטיבית כלשהי ממנה אוכל להסיק על עובדות התאונה, לא עלה בידי התובעת להוכיח את תביעתה.
אוסיף ואומר כי תמוהה בעיני גירסתו של נהג התובעת לפיה, נהג הנתבעים סירב למסור לו פרטים, ולא נראה לי סביר כי חוגר יסרב למסור פרטים לסא"ל במדים, ובכל מקרה, כפי שאמרתי בהעדר הוכחה הנני דוחה את התביעה.
בנסיבות העניין ומאחר וב"כ הנתבעים ויתרה על הוצאות, אינני עושה צו להוצאות בתיק זה.
ניתנה והודעה היום כ"ב אייר תשע"א, 26/05/2011 במעמד הנוכחים.
עזריה אלקלעי, שופט
הוקלד על ידי: חווה ארמה התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
